Home » Cykling » Cykelsemester

Cykelsemester

Cykling i engelskt landskapNu under sommaren har många semestrar, och likaså är det många som inte riktigt vet vad de ska göra av sin semester. Därför tänkte vi tipsa om alla fördelar med att använda cykeln på semestern.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att cykla i fjällen men vi vill skriva ännu mer om cykeln, för den kan användas till mer än så och har fler fördelar än så. Vi gör en liten lista med saker att tänka på och fördelarna med cykelsemester. Kom dock ihåg att ta hand om din cykel ordentligt innan semestern om du vill att den ska hålla hela vägen. Parkera den vettigt i ett cykelgarage från cykelboxen.se, serva den och ha med dig utrustning och verktyg för att laga mindre fel som att kedjan hoppar av eller punktering.

  • En av de största fördelarna med att cykla på semestern är att du kan ta dig precis var du vill. Vill du uppleva friluftsliv, äkta vildmark och orörd natur i vårt avlånga land finns det ställen dit det är svårt att ta sig med bil. Bilen tar dig bara så långt, den är beroende av åtminstone någon form av väg. Cykeln tar dig längre. Du kan cykla på offroad och på orörda små skogsstigar.
  • Cykeln påverkar inte miljön negativt som bilen, flyget eller även bussen och tåget. Det blir inga utsläpp när du cyklar och det behöver inte skövlas skog och mark på samma sätt för att bygga vägar eller järnvägar. Långresor med bil, för att inte tala om flyg ger annars ordentliga utsläpp och är riktigt negativa för miljön.
  • Du upplever mer. Ett tåg, en buss eller flyg tar dig från en destination till en annan. De två första med några stopp längs vägen, men det är ändå svårt att stanna till och fördriva lite tid vid något fint man ser längs vägen. Med en bil har du denna möjlighet, men andra problem. Du bara svischar förbi det mesta i hög fart. Du hinner knappt se vad som händer 2 meter ifrån bilen i skogsbrynet. Och din brummande bil skrämmer bort de flesta vilda djur långt innan du får en chans att se dem. Du varken hör eller känner några lukter inifrån en bil och tappar på så vis mycket av upplevelsen. Med cykeln upplever du mer!

Kom dock ihåg att cykelsemester inte är för alla, läs exempelvis denna bedrövade beskrivning!

Comments are closed.