Home » Vandring » Dagens ungdom

Dagens ungdom

Vad ägnar sig dagens ungdomar åt på sin fritid? Jo, att leva i låtsasvärldar på internet, som World of Warcraft och Facebook, spela bort sina pengar på poker och casino på nätet, titta på porr och mobba varandra. Allt detta gör de på internet.

Internet har blivit en arena och tummelplats för alla former av skumraskverksamhet. Rado Kotur, spelkungen från Göteborg, började sin verksamhet med illegala spelautomater, men expanderade sedan till att även bedriva spel på nätet. Naturligtvis stod svenska ungdomar för en stor del av spelandet, även om Koturs bolag var registrerat i Storbritannien. Som så ofta när det gäller illegal spelverksamhet ingick även mord, mordförsök, dopingbrott och skattebrott i verksamheten, och det är alltså sådant som våra ungdomar luras att bidra till.

Vad borde ungdomarna göra istället? Bege sig ut i skog och mark naturligtvis. Att jaga älg, rådjur eller vildsvin är betydligt mer spännande än vilket våldsamt dataspel som helst, men det är en konst som man måste lära sig, genom att gå en utbildning och ta jägarexamen. För att bli en bra jägare måste man dock först lära sig den grundläggande respekten för naturen, och den får man helt enkelt genom att vara ute i naturen. Att plocka svamp, vandra i fjällen eller paddla kanot ger en respekt för naturen, och en insikt om att vad naturen ger oss. Naturen är betydlig mer komplicerad och sinnrik än Second Life eller Twitter. Det gäller bara att våra ungdomar kommer ut i naturen för att inse det. Det är dessutom en aktivitet som inte gynnar några kriminella element.

Comments are closed.