Home » Fjällen » Diversifiera fjällsemestern

Diversifiera fjällsemestern

Men än bara vandring

Tänk att det bästa som finns i den här världen är, för så många, just fjällvandring. Men själva nöjet i att vandra på fjället är så mycket mer än bara namnet på en aktivitet. För dem som inte ännu upptäckt alla spännande ingredienser som utgör en äventyrsrik upplevelse i Sveriges vildmark finns det mycket att lära.

Vaska guld i fjällen

Många människor kanske tror att man inte har mer att vinna på en semester med fjällvandring än frystorkad mat och träningsvärk. Samma människor vet förmodligen inte om att man kan vaska guld på en semester i vår natur. Det är sant! Om man vill ha lön för mödan att ha tagit sig över Kebnekaise eller vandrat en lång led, ska man veta att guld köpes idag till rätt höga priser. Möjligheten till att hitta små guldklimpar i ett vattendrag är delvis beroende av var man letar och vilken utrustning man har. Men det finns guld i Sveriges skogar. Hör man sig för bara och skaffar rätt grejer kan man få en äventyrssemester som liknar en tidsresa till Klondike för etthundrafemtio år sedan.

Cykla istället för att gå

Det finns enkla knep för att göra sin naturvandring till en annorlunda upplevelse eller rentav en utmaning. Man kan åka långfärdsskidor genom vinterlandskapet. Eller så hittar man en vandringsled man är förtrogen med eller som känns extra främmande och byter ut vandringsskorna och stavarna mot en bra cykel. Att cykla genom våra landskap ger flera extra dimensioner till semesterns upplevelse. Delvis måste man koncentrera sig på att hålla sig på spåret och delvis kan man tillrygga lägga längre sträckor av vandrings- eller cykelleden. För att inte tala om den goda motionen det ger att cykla över stenar och rötter.

Comments are closed.