Home » Semester » Istället för fjällvandring

Istället för fjällvandring

Att ge sig ut och vandra behöver inte alltid innebära att man tar sig till fjällen. Det finns självklart vandringsleder som erbjuder samma utmaning och äventyr som fjällen.

De självklara fördelarna med att vandra i fjällen framför att vandra i naturen rent allmänt är många. Fjäll är ju i sin innebörd högt belägna platser. Detta medför att en vandring på fjällen erbjuder vandraren lika många unika utmaningar som den medför upplevelser. Uppe på fjället är luften klar och en vandrare har aldrig så rena lungor som efter en vecka på fjällen. Men med frisk luft som på fjällen kommer även tunn luft. Den som upplevt ansträngning på höga höjder vet hur jobbigt det kan vara att gå på en lång vandring uppe på ett fjäll. Kungsleden är ett bra exempel på fjällvandring som kan bjuda på varierande utmaning beroende på hur långt avsnitt av vandringsleden man tänker vandra och i vilket tempo man vill avverka sträckan. Att vandra på lägre höjder men med samma vackra utsikt kan därför vara ett utmärkt alternativ till att gå runt och flåsa högt uppe på ett fjäll.

Vandra i Yorkshire Dales och Malham

Vandring i Engelska Yorkshire Dales bjuder på magnifika vyer och fantastisk vandring i uråldriga och orörda landskap. Precis som i fjällen erbjuds god utsikt. Bergformationerna och klipporna som långsamt har nötts och vandrat över landskapet är bland annat ett bra tips på vacker kalksten. I Malham ligger en vacker utsiktsplats på de eroderade sandstensklipporna, som en belöning för den starkare vandraren. Självklart behöver man inte åka utomlands för att uppleva fin vandring och fina miljöer nedanför fjällen. Roslagsleden är även den ett mycket gott alternativ till fjällvandring.

Comments are closed.