Home » Skidor » Skidsugna svenskar börjar i de svenska fjällen

Skidsugna svenskar börjar i de svenska fjällen

Har man mindre barn i familjer där föräldrarna är inbitna skidåkare är det långt ifrån ovanligt att man gillar tanken på att barnen ska kunna följa med på skidsemestrarna så tidigt som möjligt. Det är även bra för barnen att de lär sig att åka skidor ner för pisterna så tidigt som möjligt, så att de blir bra skidåkare när de blir äldre.

Skidresorna för svenskar börjar ofta med att man åker till någon av de svenska skidorterna, som Sälen eller Åre. I de svenska fjällen kan man uppleva en hel del både fin och utmanande skidåkning. Men för de riktiga kickarna behöver man vanligen åka utomlands.  Skidresor alperna, är vanliga sökord för dem som har bestämt sig för att gå vidare från de svenska pisterna och fjällen och istället vidga sina vyer när det gäller skidåkningens.

Oavsett hur mycket man uppskattar den svenska, vackra naturen är det svårt att komma bort ifrån det faktum att Alperna kan erbjuda backar och pister i en helt annan dimension. De är helt enkelt både större och på många sätt betydligt häftigare. Alla backar är inte så branta som man kan tro, vilket gör att Alperna behöver vara en omöjlig resa bara för att man har mindre barn. Vad man bör tänka på är dock att backarna vanligen är betydligt längre än vad vi är vana vid här hemma i Sverige.

Comments are closed.