Home » Skidor » Ta bilen till snön

Ta bilen till snön

Är det någonting man går och längtar efter så är det väl ändå den första snön, så att man kan sätta igång och börja åka skidor?

Alla kanske inte rent spontant håller med om det här om man läser det i mitten av juli när det är högsommar i Sverige, men faktum är att väldigt många blir glada och spralliga när snön väl kommer och man får plocka fram skidutrustningen och ge sig iväg över det gnistrande vita underverket. Redan nu i dagarna så har skidspåren i Kiruna börjat öppna, omkring två och en halv mil spår för längdskidåkning på natursnö står färdiga, men konstsnön för utförsåkningen dröjer lite till kan vi läsa i den här artikeln från Norrbottens-kuriren.

Men vänta lite nu kanske du säger. Jag bor ju inte i Kiruna? Nej, vårt land är väldigt avlångt och sträcker sig över vad som kan kännas som extremt olika klimatzoner. Medan de som bor nere i Malmö får skatta sig lyckliga om de får snö till jul så har de i översta delarna av Norrland snö ända från oktober fram till april. Det kan man tycka är lite orättvist, men det betyder inte att det är kört för den som längtar efter att få släppa ut sin inre Gunde Svan och flyga fram över snön i vinter. Vårt bästa tips är att du skaffar dig en bil som är bra vid vinterväglag, till exempel en Subaru, och sedan packar du takboxen och sticker iväg norrut! Det är bara att köra längs E4an tills du hittar tillräckligt mycket snö. Vårt bästa tips är att du köper en begagnad bil, och då är Bilweb platsen du ska kolla in för att hitta, klicka här för att se vilka Subaru de har på annons nu: http://bilweb.se/sok/subaru. Ha det så kul i skidspåret i vinter, och kör försiktigt!

Comments are closed.