Home » Semester » Ta cykeln genom det vackra lanskapen

Ta cykeln genom det vackra lanskapen

Länge har campingsemestern på sommaren setts som kanske något av de allra svenskaste vi har, även fast det har gillats av långt ifrån alla. Medan vissa har längtat till det har andra föraktat det hela. Men de allra flesta har haft en åsikt.

Somrar med solsken blandas med regn, plastbestick och trånga utrymmen där samarbetsförmågan och familjekärleken sätts på prov. Kortspel och sällskapsspel tillsammans. För det lite mer äventyrliga gänget har det länge funnits ett alternativ, nämligen att istället för i husvagn utmana landsvägarna på cykel. En cykelsemester är onekligen en något mer aktiv och motionskrävande semestersysselsättning.

Med en semester i de svenska landskapen på cykel går inget av naturupplevelserna till spillo när man kämpar på i uppförsbackarna men kan passa på att njuta i nedförsbackarna. Garanterat är att man inte kommer komma tillbaka efter semestern sämre tränad än innan. Man behöver naturligtvis inte cykla hela dagarna utan kan planera in angenäma stopp på mysiga kafér, stanna till vid trevliga badvikar för ett dopp i det blå eller bara stanna när helst man känner för det. Varför inte ett stopp för smultron efter vägen. En del kan först oroa sig för hur man ska få med sig sin packning, vilket aldrig brukar visa sig vara ett problem. Dels finns det ett stort utbud av olika cykelväskor att fästa på cykel och dels finns det lätta och smidiga vagnar som man kan fästa på någon av cyklarna. Visst kan det krävas en del planering innan man ger sig av och man kan kanske inte ta med sig lika mycket packning som man brukar. Upplevelsen att se naturen från sin cykel överträffar dock det mesta.

Comments are closed.