Home » Skidor » Upplev fjällen på nya sätt

Upplev fjällen på nya sätt

För alla skidintresserade som är vana vid att uppleva fjällen med skidor eller snowboard på fötterna är givetvis vintern den säsong av året som man uppskattar allra mest. Inte bara är det under vintern som snön gör skidåkningen möjlig, det är även då det finns utrymme för en mängd olika extrema sporter.

  • Offpist innebär att åka utanför de färdiga och pistade nedfarterna- Här är snön både djupare och skidåkningen annorlunda. Att åka offpist innebär vanligen också en hel del vandrande uppför bergen med sin skidutrustning, för att man sedan ska kunna hitta de absolut bästa platserna att ta sig ned på.
  • Heliskiing tillhör en av de senaste årens mest populära sätt att ta sig både upp och nedför backen, men är inget alternativ för den oerfarna som känner sig ringrostig på att ta sig nedför pisten. Heliskiing är nämligen en typ av offpist-skidåkning där man med hjälp av en helikopter tar sig upp på de mer extrema bergstopparna där det garanterat inte går att komma med något av liftsystemen.

För de allra flesta grupper som väljer att själva ta sig ner för mer utmanande berg utanför liftsystemen, bör man ha med sig en erfaren guide som kan området och har erfarenhet. Detta är inte bara för att höja säkerheten och minska riskerna för att olyckor ska inträffa, utan även för att man som skidåkare ska få en så bra upplevelse som möjligt av skidåkningen. Att ta sig ner handlar nämligen inte bara om att vara en vass skidåkare utan även om att ha en bra lokalkännedom.

Comments are closed.